Roulette på olika sätt

Gå på casino och spela roulette, antingen i spelhall eller online. Den lyxiga känslan infinner sig oavsett val av spelrum. Roulette är spelet för den med tur, och för dig som tar chansen att testa lyckan. Det finns dock inte bara ett sätt att spela roulette på, utan åtminstone fyra olika alternativ att välja mellan, nämligen: Europeisk Roulette, Amerikansk Roulette, Mini Roulette och Royal Roulette. Allt för att du som spelare ska kunna välja den variant som passar dig bäst.

Europeisk respektive Amerikansk roulette
Den vanligaste rouletten kallas Europeisk Roulette. När hjulet snurrat klart och kulan stannat på nummer 1 – 36 har du chans att vinna. Men, om kulan stannar på 0 tillfaller insatserna huset istället för någon spelare. Hjulets siffror är slumpmässigt placerade. Ett annat alternativ är Amerikansk Roulette. Även här finns numren 1 till 36 och en nolla, men det som skiljer varianterna åt är att den Amerikanska Rouletten dessutom har en dubbel-nolla, 00, som ger vinst åt huset. Siffrorna är placerade på ett förbestämt sätt och nollan samt dubbelnollan finns på varsin sida om hjulet.

Mini Roulette och Royal Roulette
En tredje variant att spela roulette på är Mini Roulette. Spelet är mindre än de tidigare nämnda och har bara 12 nummer att spela på. I övrigt är det som Europeisk Roulette. Ett fjärde sätt att spela på är det som kallas Royal Roulette. Utmärkande är att hjulet inte har siffror utan 52 spelkort hämtade från en vanlig kortlek. Du kan spela på ett kort likväl som på färg alternativt på hjärter, ruter, spader eller klöver.